Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (5)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Івахнюк М$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Івахнюк М. О. 
Вплив умов культивування на синтез мікробних екзополісахаридів [Електронний ресурс] / М. О. Івахнюк, Н. А. Гриценко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 6. - С. 27-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_6_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 281.931 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Івахнюк М. О. 
Вплив способу підготовки посівного матеріалу на синтез полісахариду етаполану на олієвмісних субстратах [Електронний ресурс] / М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 17-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_3
Показано можливість заміни рафінованої соняшникової олії на відпрацьовану після смаження картоплі і м'яса та нерафіновану для біосинтезу екзополісахариду (ЕПС) етаполану (продуцент - Acinetobacter sp. IMB B-7005). Встановлено, що використання інокуляту, вирощеного на рафінованій соняшниковій олії, супроводжувалося синтезом 14,4 - 15,5 г/л етаполану на відпрацьованій після смаження м'яса та нерафінованій олії (5 %) відповідно. Показники синтезу ЕПС на відпрацьованій після смаження картоплі олії (5 %) вдалося підвищити з 4,2 до 8,1 г/л за рахунок використання інокуляту, вирощеного на відповідному субстраті.
Попередній перегляд:   Завантажити - 317.688 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Вороненко А. А. 
Синтез екзополісахариду етаполану на суміші меляси та відпрацьованої олії [Електронний ресурс] / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 49-54 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_9
Досліджено можливість заміни рафінованої соняшникової олії у суміші з мелясою на різні типи відпрацьованої олії (після смаження м'яса, картоплі, овочів і змішаної після приготування різних страв) для біосинтезу мікробного екзополісахариду (ЕПС) етаполану. Одержані результати є основою для розробки універсальної технології одержання етаполану на суміші промислових відходів, незалежної від типу та постачальника відпрацьованої олії.Досліджено вплив способу підготовки меляси (обробка розчином сульфатної кислоти перед стерилізацією для розкладання сахарози до моносахаридів з подальшою нейтралізацією після гідролізу або без нейтралізації) на синтез екзополісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. IMB B-7005 на суміші цього субстрату та рафінованої (або змішаної відпрацьованої соняшникової олії). Концентрацію етаполану визначали за ваговим методом після осадження ізопропанолом. Екзополісахарид-синтезувальну здатність розраховували як відношення концентрації полісахариду до концентрації біомаси. Встановлено, що використання нейтралізованої після стерилізації меляси в суміші з рафінованою олією супроводжувалося підвищенням кількості синтезованого етаполану у 1,15 - 1,25 разу у порівнянні із застосуванням звичайної гідролізованої меляси. У разі заміни рафінованої олії на різні партії змішаної відпрацьованої (після смаження м'яса, картоплі, цибулі, сиру; "Rocker Pub", Київ) показники синтезу етаполану практично не відрізнялися від таких на суміші меляси та рафінованого субстрату. Найвища концентрація синтезованого полісахариду (15,3 - 16,0 г/л) досягалася за концентрації нейтралізованої меляси та змішаної відпрацьованої олії у суміші 3,0 % та використання інокуляту, вирощеного на відповідній олії. Водночас найвища екзополісахарид-синтезувальна здатність (3,6 г екзополісахариду/г біомаси) спостерігалася за нижчої (1,5 %) концентрації моносубстратів у суміші та використання не нейтралізованої після гідролізу меляси. Одержані результати підтверджують можливість розробки універсальної технології одержання етаполану на суміші меляси та змішаної відпрацьованої (пересмаженої) соняшникової олії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 433.723 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Вороненко А. А. 
Особливості синтезу полісахариду етаполану на суміші меляси і соняшникової олії [Електронний ресурс] / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_8
Досліджено вплив концентрацій моносубстратів у суміші, вмісту джерела азотного живлення в середовищі, а також способу підготовки інокуляту на синтез екзополісахариду (ЕПС) етаполану в процесі культивування Acinetobacter sp. ІМВ В-7005 на суміші меляси та соняшникової олії. Найвищі показники синтезу (кількість синтезованих ЕПС 14,4 г/л, ЕПС-синтезувальна здатність 3,0 г ЕПС/ г біомаси) спостерігалися за умов росту штаму ІМВ В-7005 у середовищі з мелясою (масовою часткою 1,5 % за вуглеводами) та олією (об'ємною часткою 1,5 %) без джерела мінерального азоту з використанням посівного матеріалу, вирощеного у середовищі з мелясою (0,5 %), в якому вміст NH4NO3 знижено у 2 рази (до 0,2 г/л).
Попередній перегляд:   Завантажити - 391.408 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Вороненко А. А. 
Синтез екзополісахариду етаполану на суміші меляси та соняшникової олії залежно від способу підготовки меляси [Електронний ресурс] / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 42-48. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_7
Досліджено можливість заміни рафінованої соняшникової олії у суміші з мелясою на різні типи відпрацьованої олії (після смаження м'яса, картоплі, овочів і змішаної після приготування різних страв) для біосинтезу мікробного екзополісахариду (ЕПС) етаполану. Одержані результати є основою для розробки універсальної технології одержання етаполану на суміші промислових відходів, незалежної від типу та постачальника відпрацьованої олії.Досліджено вплив способу підготовки меляси (обробка розчином сульфатної кислоти перед стерилізацією для розкладання сахарози до моносахаридів з подальшою нейтралізацією після гідролізу або без нейтралізації) на синтез екзополісахариду етаполану штамом Acinetobacter sp. IMB B-7005 на суміші цього субстрату та рафінованої (або змішаної відпрацьованої соняшникової олії). Концентрацію етаполану визначали за ваговим методом після осадження ізопропанолом. Екзополісахарид-синтезувальну здатність розраховували як відношення концентрації полісахариду до концентрації біомаси. Встановлено, що використання нейтралізованої після стерилізації меляси в суміші з рафінованою олією супроводжувалося підвищенням кількості синтезованого етаполану у 1,15 - 1,25 разу у порівнянні із застосуванням звичайної гідролізованої меляси. У разі заміни рафінованої олії на різні партії змішаної відпрацьованої (після смаження м'яса, картоплі, цибулі, сиру; "Rocker Pub", Київ) показники синтезу етаполану практично не відрізнялися від таких на суміші меляси та рафінованого субстрату. Найвища концентрація синтезованого полісахариду (15,3 - 16,0 г/л) досягалася за концентрації нейтралізованої меляси та змішаної відпрацьованої олії у суміші 3,0 % та використання інокуляту, вирощеного на відповідній олії. Водночас найвища екзополісахарид-синтезувальна здатність (3,6 г екзополісахариду/г біомаси) спостерігалася за нижчої (1,5 %) концентрації моносубстратів у суміші та використання не нейтралізованої після гідролізу меляси. Одержані результати підтверджують можливість розробки універсальної технології одержання етаполану на суміші меляси та змішаної відпрацьованої (пересмаженої) соняшникової олії.
Попередній перегляд:   Завантажити - 344.75 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського